Nyt fra Statens Administration
Statens Administration - logo
17/12/2021
 
 

Ny ordning giver ret til tidlig refusion for sygefravær grundet Covid-19

Folketinget har vedtaget ny lovgivning med virkning fra den 16. december 2021, der giver udvidet mulighed for at søge tidlig refusion som følge af sygefravær grundet Covid-19. Vi anbefaler vores kunder at benytte denne mulighed.

Covid-19 – vigtig information

Folketinget har den 9. december 2021 vedtaget ændring af lov om sygedagpenge og barselsloven. I perioden fra den 23. december 2021 til 28. februar 2022 er det muligt at søge om refusion fra første sygedag, når medarbejder:
  • er dokumenteret smittet med Covid-19
  • skal i selvisolation efter sundhedsmyndighedernes anbefaling, fordi de er i nær kontakt, og medarbejderen ikke kan arbejde hjemmefra.
Læs mere om ordningen på Virk.dk under NemRefusion – Refusion af sygedagpenge
» Læs mere om ordningen på Virk.dk
 
For at Statens Administration kan søge den korrekte refusion til jer, bedes I være opmærksomme på følgende:

For kunder, der benytter vores blanketløsning

I bedes udfylde bemærkningsfeltet med enten ”Covid-19-smittet” eller ”Covid-19 nær kontakt isolation”, når I indsender blanketter.

For kunder, der har mTime-aftale med Statens Administration

Vi anbefaler, at I opretter en yderligere tidskonto ”Covid-19 nær kontakt isolation”, som supplement til tidskontoen "Covid19-smittet", således I fremadrettet har to tidskonti relateret til Covid-19. Herved kan vi skelne, hvilken refusionsordning vi skal søge på vegne af.

Alternativet til en ny tidskonto kan være, at I indsender en supplerende e-mail for hver refusionssag, hvor I beskriver, at søgningen skal ændres til ”Covid-19 nær kontakt isolation”.

Har I spørgsmål, kan I altid kontakte os.
» Find jeres kontaktperson her